YHTEYSTIEDOT

Tekstiilarit ry 
Siltavuorenpenger 10 (PL 8)
00014 Helsingin yliopisto

Jäsenistön sähköpostilista
tekstiilarit(a)helsinki.fi

Aktiivi-jäsenten sähköpostilista
tekstiilarit-aktiivit(a)helsinki.fi

Hallituksen sähköpostilista
tekstiilarit-hallitus(a)helsinki.fi


Y-tunnus
1062669-9

Yhdistyksen tilinumero
Danske Bank FI28 8000 1470 792830


Vuoden 2017 hallitus ja toimihenkilöt

Saara Tahvanainen
Puheenjohtaja, HYY-vastaava

Sanni Ämmälä
Varapuheenjohtaja, fuksi- ja tuutorivastaava, excursiovastaava


Johanna Halonen
Taloudenhoitaja, jäsenvastaava

Sara Urtti
Viestintävastaava, SOOL-vastaava, haalari- ja haalarimerkkivastaava, putiikkivastaava

Vilma Virtanen
Sihteeri ja postivastaava, emäntä/kokoustarjoiluvastaava, putiikkivastaava

Minna Inkinen
Koulutuspoliittinen vastaava, käsityöiltavastaava, KV-vastaava

Jaana Inkiläinen
Koulutuspoliittinen vastaava

Meeri Kemppainen
Tilavastaava (Gustavus Rex), kulttuurivastaava

Johanna Soppela
Bile- ja tapahtumavastaava, käytäväkahvivastaava, yhdenvertaisuusvastaava

Julia Hermans 
Bile- ja tapahtumavastaava, käytäväkahvivastaava, ympäristövastaava

Iina Pärssinen
Fuksi- ja tuutorivastaava


Varajäsenet

Vilma Hyvönen
Yritysyhteistyövastaava, työelämä- ja alumnivastaava, putiikkivastaava

Outi Lähetkangas
Käsityöiltavastaava

Veera Vähä-Heikkilä
Käsityöiltavastaava


Toimihenkilöt

Mia Turu
TOL-vastaava

Minna Hakonen

Eveliina Puska
LiikuntavastaavaSähköpostit: etunimi.sukunimi(a)helsinki.fi (ä=o, ö=o), muut poikkeukset merkitty.
Lisätietoa hallituksen jäsenten vastuualueista löydät alta.

Hallituksen ja toimihenkilöiden toimenkuvat

Tekstiilareiden hallitus, joka valitaan syyskokouksessa, koostuu puheenjohtajasta ja 5-10 hallituksen jäsenestä. Lisäksi hallituksella on varajäseniä ja toimihenkilöitä.

Mitä hallitustoiminnasta saa:
- uusia ystäviä
- hyödyllisiä kontakteja (SOOL, OKL, Condus, HYAL, TOL, HYY jne.)
- arvokasta kokemusta tapahtumien järjestämisestä ja kokouskäytännöistä yms.
- vaikutusvaltaa koulutustamme koskeviin asioihin
- 2-4 opintopistettä per vuosi (yhteensä on mahdollista saada järjestötoimintapisteitä 10)
- täytettä CV:hen
- mielekästä tekemistä vapaa-ajalle ;)
- väylän toteuttaa omia ideoitaan - Tekstiilarit on jäsentensä näköinen yhdistys ja hallituksen toiminta suuntautuu jäsenten kiinnostuksen mukaan.

Mitä hallitustoiminta on?
Tekstiilareiden hallitus kokoontuu reilut 10 kertaa vuodessa suunnittelemaan toimintaa ja päättämään siihen liittyvistä asioista. Jokaisella hallituslaisella on pesti tai useampia pestejä, joista hän vastaa hallituskautensa aikana (pestikuvaukset alempana). Lisäksi hallitus järjestää yhdessä jäsenten kanssa erilaisia tapahtumia.

Tekstiilareiden hallitus/toimihenkilöpestit

Sinustako puheenjohtaja?
Puheenjohtajana olen ensisijaisesti aktivoija: delegoin tehtäviä muille ja pidän huolen siitä, että Tekstiilarien toiminta pyörii. Muut hallituslaiset auttavat pj:tä, koska ei ole tarkoitus, että pj hoitaa kaiken! Hallituksen puheenjohtajana kutsun koolle ja johdan kevät- ja syyskokoukset ja hallituksen kokoukset (noin 10 per vuosi). Teen esityslistat kokouksiin ja huolehdin, että kaikkiin järjestöämme koskeviin asioihin reagoidaan. Pj:nä pääsen myös edustamaan järjestöä erilaisissa kokouksissa, tapaamisissa ja juhlissa. Olenkin tutustunut uusiin ihmisiin myös ainejärjestömme ulkopuolella ja hallituslaiset ovat olleet ihania. Pj:llä on paljon valtaa vaikuttaa Tekstiilarit ry:n toimintaan :)

Sinustako varapuheenjohtaja?
Varapuheenjohtajana olen puheenjohtajan oikea käsi ja hoidan puheenjohtajan antamia pikkutehtäviä. Tarvittaessa olen varautunut siirtymään puheenjohtajan paikalle joko muutamiin kokouksiin tai osaksi kautta, jos varsinainen puheenjohtaja on estynyt. Tämä on pestisi jos haluaisit olla vastuussa Tekstiilareiden toiminnasta, mutta puheenjohtajuus tuntuu vielä liian suurelta taakalta!

Sinustako sihteeri?
Hallituksen sihteerinä huolehdin, että jokaisesta kokouksesta kirjataan ylös pöytäkirjaan syntyneet päätökset ja uudet ideat. Pöytäkirjoista on hyötyä vuosittaisia tapahtumia suunniteltaessa ja silloin kun järjestö hakee avustuksia. Tietenkin niiden kautta jäsenet saavat myös tietoa Tekstiilarien toiminnasta. Sihteerin tehtävä on simppeli, mutta sitäkin tärkeämpi.

Sinustako taloudenhoitaja?
Taloudenhoitajana huolehdin Tekstiilareiden raha-asioista. Huolehdin, että yhdistyksen laskut ja tapahtumien osallistumismaksut tulee maksettua. Teen Tekstiilareiden kirjanpidon ja laadin Tekstiilareiden vuosittaisen budjetin hallituksen avustuksella. Tässä hommassa oppii vastuullisuutta ja kirjanpitotaidoista on hyötyä esimerkiksi omaa yritystä pyörittäessä!

Sinustako kopo eli koulutuspoliittinen vastaava/opintoasiavastaava?
Koulutuspoliittisena vastaavana olen päässyt mukaan moniin mielenkiintoisiin kokouksiin, työryhmiin ja illanviettoihin sekä oppinut paljon uutta yliopiston toiminnasta ja hallinnosta. Kopon pääasiallinen tehtävä onkin toimia eräänlaisena linkkinä koulutuksemme henkilökunnan ja opiskelijoiden välillä. Jos sinulla on kova halu vaikuttaa ja osallistua tuu mukaan!

Sinustako tapahtumavastaava?
Tapahtumavastaavana olen avainasemassa ideoimassa ja järjestämässä Tekstiilareiden bileitä rennoista illanistujaisista, suuriin juhliin. Tällä nimikkeellä kuulun mukaan myös Conduksen tapahtumatoimikuntaan, joka kokoontuu muutaman kerran vuodessa juttelemaan Conduksen jäsenjärjestöjen tapahtumista. Tapahtumavastaavan tehtävä on tietenkin nimensä mukaan huippukivaa ja tapahtumavastaavana pääsen myös järjestämään bileitä muiden ainejärjestöjen kanssa. Tämä on pestisi jos tykkäät järjestää juhlia ja olet muutenkin juhlahenkinen!

Sinustako fuksi- ja tuutorivastaava?

Hallituksen fuksi- ja tuutorivastaavana toimin tuutorien tukena, linkkinä hallituksen ja tuutorien välillä, autan tuutoreita järjestämään fukseille toimintaa ja olen mukana järjestämässä syksyllä fuksiaisia. Jos haluat olla mukana ensimmäisten joukossa tutustumassa uusiin fukseihin ja auttaa tuutoreita, tervetuloa mukaan!


Sinustako SOOL-vastaava?

Hallituksen SOOL-vastaavana toimin linkkinä hallituksen ja SOOLin välillä: kannustan ihmisiä osallistumaan SOOLin tapahtumiin, tärkeimpänä Talvipäivät ja järjestökurssit, sekä välitän sähköpostia eteenpäin. Lisäksi pidän yhteyttä Tekstiilarien SOOL-kummiin ja olen mukana opettajankoululaitoksella järjestettävissä SOOL-tempauksissa. Tämä pesti ei vaadi kaikkea vapaa-aikaasi, mutta pääset tutustumaan myös muihin Helsingin ja Suomen opettajaopiskelijoihin!


Sinustako viestintävastaava?

Viestintävastaavana huolehdin siitä, että yhdistyksen viestintä toimii puolin ja toisin. Huolehdin, että kaikkia tapahtumia mainostetaan joko delegoimalla tehtäviä tai tekemällä itse mainoksia ja mainostekstejä, kehitän ja päivitän Tekstiilareiden nettisivuja ja Facebook-ryhmää.


Sinustako Putiikkivastaava?

Putiikkivastaavana huolehdin siitä, että Putiikista löytyy kaikki tarvittava, kuten kahvi, tee, karkit ja eväät sekä tarvikkeet ja homma pyörii. Putiikin tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa, vaan palvella käyttäjiään ja kaikki toimii luottamuksella. Taloudenhoitaja hoitaa kaiken muun Putiikin raha-asioissa paitsi hinnoittelun, joten helpolla pääsee!


Sinustako emäntä tai kokoustarjoiluvastaava?
Emäntänä vastaan hallitusten kokousten muonituksesta ja pidän huolen, että muissakin tapahtumissa on tarvittaessa syötävää ja juotavaa. Jos en pääse kokoukseen mukaan, pyydän jotain toista hankkimaan evästä kokouksiin. Jos kaupassakäynti ja ruoanlaitto on juttusi, tässä on sinulle mukava pikkupesti hallituksessa!

Sinustako yritysyhteistyövastaava?
Yritysyhteistyövastaavana tehtäväni on pitää yhteyttä yhteistyöyrityksiin, joista tekstiilareille on sovittu jäsenalennuksia. Tehtävää voi toteuttaa monella tapaa ja uusia yhteistyökuvioita voi aina kehitellä. Minkä mahtavan alennuksen keksisimme ensi vuodelle?

Sinustako kulttuurivastaava?
Mihin ajankohtaiseen näyttelyyn, tapahtumaan tai esitykseen haluaisit tutustua? Kulttuurivastaavana voit viedä kanssatekstiilarit nauttimaan moderneista taidetekstiileistä tai järjestää vaikka leffamaratonin. Pestiä on kiva ja helppo hoitaa. Järjestelyiksi riittää yleensä puhelinsoitto ja kulttuurinnälkäisen porukan kasaan kerääminen.

Sinustako käytäväkahvivastaava?
Käytäväkahvivastaavana huolehdin siitä että Käytäväkahveille on perustarvikkeita Putiikin kaapissa. Vastaavan ei tarvitse olla jokaisilla kahveilla itse paikalla tai leipoa joka kerta, vaan tarkoitus on pitää huolta siitä että löytyy kaikki tarvittava kahveja varten. Käytäväkahvivastaavana koetan myös mainostaa tilaisuuksia ja värvätä leipojia aktiivilistalta tai Facebookissa.

Sinustako tilavastaava?
Tilavastaavana varaan erilaisia tiloja kokouksiin ja illanviettoihin sekä pidän huolta erilaisten tilankäyttökoulutuksien suorittamisesta. Tekstiilareiden tilavastaava kuuluu myös Conduksen tilatoimikuntaan, joka kokoontuu muutaman kerran vuodessa keskustelemaan Conduksen yhteisten tilojen (lähinnä Gustavus Rexin) huollosta ja sisustamisesta. Tämä on mukava pikkupesti, mutta antaa mahdollisuuden myös keskustella muiden Conduksen ainejärjestöjen kanssa!

Sinustako vuosijuhlavastaava?
Vuosijuhlamestarina voi tuntea olevansa akateemisten juhlien airut. Aloitan vuosijuhlien järjestelyn jo elo-syyskuussa kokoamalla kasaan muita kiinnostuneita vuosijuhlatiimiin ja varaamalla juhlatilan. Sen jälkeen joulua kohden seuraa ohjelmasuunnittelu, askartelut, kutsujen lähettäminen ja yhteistyötahojen etsiminen. Vuosijuhlaviikko huipentuu illallisiin ja tietenkin jatkoihin, mutta juhlaviikolle voi suunnitella muutakin ohjelmaa. 40-vuotisjuhliin järjestettiin mm. näyttely, excu, tanssinopetusta ja vuosijuhlakahvit. Kaikkea ei suinkaan tehdä yksin, vaan vuosijuhlavastaavan tehtävänä on koordinoida, innostaa ja järjestellä. Budjettia voi kasvattaa etsimällä sponsoreita tai järjestämällä erilaisia tempauksia. Vuosijuhlat ovat aina tekijätiiminsä näköiset. Kaavoihin ei tarvitse kangistua, vaan juhlia voi viedä haluamaansa suuntaan.

Toiminnantarkastajaksi?
Toiminnantarkastajat ovat yhdistyksen lakisääteisiä virkailijoita, jotka eivät ole hallituksen jäseniä. Toiminnantarkastajat valvovat yhdistyksen toimintaa ja tarkastavat päättyneen kauden toiminnan ja tilit seuraavan vuoden helmikuussa. Esim. vuoden 2016 toiminnantarkastajien suurin tehtävä on toiminnantarkastuskertomuksen laatiminen helmikuussa 2017. Tehtävä vie aikaa kokonaisuudessaan maks. 10 tuntia. Yhdistyskokemus on suotavaa, muttei pakollista, sillä toiminnantarkastajilla on listat tarkastettavista asioista. Kokouksessa valitaan 2 varsinaista toiminnantarkastajaa, sekä heidän varahenkilönsä.

Myyjäisvastaava 
Myyjäisvastaava huolehtii (joulu)myyjäistoimikunnan kokoamisesta.

Ympäristövastaava
Ympäristövastaava kehittää Tekstiilareiden toimintaa ympäristöä huomioivammaksi ja laatii yhdistyksen ympäristöohjelman.

Työelämävastaava, joka pitää yhteyttä valmistuneisiin opiskelijoihin ja järjestää erilaisia työelämään liittyviä tapahtumia myös muiden järjestöjen kanssa (esim. EA-koulutus, opettajien kokemuksia -ilta, Opestako moneksi?).

KV-vastaava, joka suunnittelee ja toteuttaa kansainvälistä toimintaa.

Ekskursiovastaava, joka järjestää erilaisia vierailuja mm. yrityksiin tai oppilaitoksiin.