TAPAHTUMIA


Baarikierrokset
Noin kerran vuodessa on järjestetty oma baarikierros, joka on yleensä suuntautunut Kallion ravitsemusliikkeisiin. Ohjelmassa leikkimielisiä tehtäviä ja juomista.

Ekskursiot, excut, vierailut
Erilaisia vierailuita ja retkiä on järjestetty viimeisimpinä vuosina mm. kustantamoihin, kankaanpainotarvikkeita myyvään Seriväriin, Nanson ja Novitan tehtaille, Tampereelle, Savonlinnaan yms. Missä sinä haluaisit vierailla? Esitä ehdotuksesi hallitukselle tai järjestä itse!


Fuksiaiset
Ensimmäisen vuoden opiskelijoille eli fukseille suunnatut fuksiaiset järjestetään syyskuussa kaupunkisuunnistuksena yhdessä Conduksen järjestöjen kanssa. Luvassa on leikkimielistä kilpailua, jossa joukkueet kiertävät rasteja teemaan sopivasti pukeutuen ja ansaitsevat itselleen pisteitä hienoilla suorituksillaan, yhteishengellään ja lahjomalla.
Perinteisesti Käsitysläiset on kokoontuneet yhteisille etkoille nauttimaan ruuasta viinistä ennen baarissa järjestettäviä tiedekunnan yhteisiä jatkoja.

Haalarikaste
Fukseille järjestetään myös haalarikastajaiset kunhan haalarit aikanaan saapuvat. Kastajaisissa luvataan kantaa haalaria sen vaatimalla tavalla ja pidetään hauskaa yhdessä ainejärjestön ja toisten fuksien kanssa. Iltaa vietetään Gustavus Rexillä ja siitä voidaan siirtyä yhdessä tuumin lähistön kuppiloihin jos menojalkaa vipattaa ja haalarit kaipaavat ulkoilutusta. Kasteen jälkeen on myös hyvä kiinnittää yhdessä tuumin merkkejä haalareihin.


fuksit 2018 kastajaisissa

Hallituksen kokoukset
Käsityksen hallitus pitää kokouksia keväisin ja syksyisin noin joka kolmas viikko. Kokoukset ovat avoimia ja niistä tiedotetaan jäsenistölle sähköpostitse. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita paikalle hörppimään kahvia ja keskustelemaan ja vaikuttamaan asioihin.


Joulumyyjäiset
Käsitys on järjestänyt  vuodesta 2011 lähtien Joulumyyjäiset Uudella ylioppilastalolla. Järjestöt hankkivat myyjäisiä varten tilan, jonne jäsenistöön kuuluvat myyjät pääsevät myymään valmistamiaan tuotteita edullisesti tai talkootyötä vastaan. Tarkoituksena on pitää tapahtuma vuosittaisena, koska kävijöitä on riittänyt. 


Kokkausillat
Tuo mukanasi kaverisi ja ruokatarvikkeita, vallataan Rexin keittiö ja valmistetaan kaikille paikalla oleville yhdessä maittavaa ruokaa. Yleensä ruokalista sumplitaan osallistujien kesken ja allergiat huomioon ottaen etukäteen sähköpostitse tai Facebookissa.

Käytäväkahvit
Kuukauden loppupuolella erikseen mainostettuna päivänä klo 13:45-15 Käsitys tarjoaa kahvia ja teetä ilmaiseksi jäsenilleen Siltavuorenpenkereen 4. tai 5. kerroksen aulassa. Kahvi ja tee ovat ilmaisia jos mukana on oma muki. Kertakäyttömukissa kahvi tai tee on 50 snt.
 Tarjolla on myös leivonnaisia pikkurahalla. Tule yhteiselle kahvitauolle keskustelemaan hallituslaisten, opettajien ja muiden opiskelijoiden kanssa.

 

  
Kässäillat
Koulutuksemme ei kata kaikkea tarpeellista ja tätä puutetta paikkaamaan Käsitys järjestää muutaman kerran vuodessa käsityöiltoja. Niissä kokeillaan ja harjoitellaan erilaisia käsityötekniikoita tai käsitöihin liittyviä tietokoneohjelmia yms. Viime vuosina olemme mm. harjoitelleet neulekinnastekniikkaa ja värttinäkehräystä, värjänneet villalankoja Kool Aid -mehuväreillä, opetelleet kuvankäsittelyä, askarrelleet nappeja... Jos sinulla on jokin taito, jonka haluaisit opettaa muille tai tiedät hyvän tyypin pitämään kässäiltaa jostakin aiheesta niin vinkkaa rohkeasti hallitukselle.

Kässäkirppis
Pursuavatko kaappisi käsityötarvikkeita, jotka eivät inspiroi? Tuliko kirjontatarvikkeita hamstrattua liikaa? Tätä ongelmaa helpottaa kerran vuodessa järjestettävä kässäkirppis, jonne voit tulla myymään käsityötarvikkeitasi. Käsitys tarjoaa kirppistilan Siltiksellä, mainostaa tapahtumaa ja pistää pystyyn kahvion. Sinä tarvitset vain myytävää ja vaihtokassan sekä itsehillintää, jottet haali kotiin kavereiden aarteita! Paikalla on myös vaihtopiste, jonne voit tuoda ja josta voit viedä tavaraa mielesi mukaan.

Laskiainen
Perinteinen opiskelijajuhla, jossa lasketaan mäkeä Ulliksella ja herkutellaan laskiaispullilla ja lämpimällä juomalla. Lisäksi tietysti jatkoina isot laskiaisbileet. Muista haalarit!

Leffaillat
Kinopolilla Otaniemessä (20 hengen leffateatteri) tai Conddoorissa Siltiksellä, Gustavus RExillä toisinaan myös elokuvateattereissa. Ajankohtaisia tai muuten vaan kiinnostavia elokuvia muodista ja käsitöistä ja kaikesta niitä liippaavasta. Kerro ideasi tai järkkää ite (hallitus kertoo miten)! Nappaa myös mukaan kutimet tai kaiverrukset ja tule puuhaamaan hiljaisesti leffan aikana!


 

Maljannostajaiset

Kevään päättäjäistapahtuma, jossa kilistellään kuohujuomamaljoja ja juhlitaan pienempiä ja suurempia valmistumisia. Jatkuu kevätbileillä.

 


Näyttelyopastukset
Kiinnostavasta näyttelystä saa enemmän irti, kun pääsee opastetulle kierrokselle ja mukana on keskustelutovereita. Pääsääntöisesti Käsitys tarjoaa opastuksen ja pääsymaksun osallistujat kustantavat itse.


Puurojuhla
Yhteinen joulujuhla, jossa nautitaan puuroa ja jouluherkkuja. Vuodesta 2012 joulupuuro on noussut kellarista 5. kerrokseen Käytäväkahvien hengessä.

Sitsit
Akateeminen pöytäjuhla, jossa tarjotaan kolme ruokalajia ja lauletaan ja skoolataan. Pukukoodina yleensä miehillä tumma puku ja naisilla cocktailasu, jos toisin ei mainita. Avec eli seuralainen sallittu, muttei pakollinen. 
Sivuaineilta
Sivuainevalinta askarruttaa? Millaista on opiskella sosiologiaa tai teologiaa sivuaineena? Miten saan kuvataiteen opettajan pätevyyden? Mitä ovat JOO-opinnot tai akateeminen yrittäjätutkinto? Näihin kysymyksiin pyritään vastaamaan Käsityksen ja Kopedan yhteisessä sivuaineillassa, jossa ylempien vuosikurssien opiskelijat esittelevät sivuainevalintojaan ja valintojen kanssa pähkäilevät saavat tilaisuuden kysyä.

Talvipäivät
SOOLin järjestämä viikonlopun kestävä opeopiskelijoiden talvirieha, jossa rymytään haalareissa. Tarjolla myös vaihtoehto-ohjelmaa vähemmän bilehenkisille.talvipäivät 2019 Raumalla


Vappu
Perinteinen opiskelijajuhla, jonka Käsitysläiset aloittavat yhteisellä vappuaattopiknikillä ennen Mantan lakitusta. Uutena perinteenä aloitettiin myös Odotus-patsaan essuttaminen vuonna 2019, jonne kokoonnuttiin hieman ennen mantan lakitusta. Vapunpäivänä juhlinta jatkuu Ullanlinnanmäellä sillispiknikillä. Muista haalarit!


  

Vuosijuhlat
Vuoden paras tilaisuus kaivaa iltapuku kaapista tai ommella uusi! Yleensä kevättalvella, useimmiten helmikuussa järjestetty tyylikäs illallinen, jossa juhlitaan vanhenevaa järjestöä akateemisia tapoja noudattaen.
Vuosikokoukset eli syys- ja kevätkokous
Yhdistyksen viralliset kokoukset käsittelevät sääntöjen määräämiä asioita. Kevätkokous on helmi-maaliskuussa ja päättää edellisen vuoden toiminnan ja tilien hyväksymisestä sekä seuraavan lukuvuoden jäsenmaksusta. Loka-marraskuussa pidettävä syyskokous valitsee seuraavan vuoden puheenjohtajan, hallituksen ja toimihenkilöt sekä päättää tulevan vuoden toiminnan pääpiirteet toimintasuunnitelman ja talousarvion muodossa. Tule paikalle, nauti kokoustarjoiluista ja vaikuta!