OHJEITA JA UUTISIA

Postipakettien tilaaminen Siltikselle
Suuret postipaketit voi tilata myös suoraan Siltikselle, esim. painavat kudetilaukset. Erikseen laskutettavissa tilauksissa laskut pitää tilata omaan kotiosoitteeseen, ettei hallituksen tarvitse ihmetellä laskuja ja eräpäivät ohitu! Saapuneet paketit noudetaan vahtimestareilta. Tilatessasi laita osoitetiedoiksi:
Oma Nimi/Tekstiilarit ry
Siltavuorenpenger 10 (PL 8)
00014 Helsingin yliopisto

Ohje: Näin saat nimesi kunnolla näkyviin sähköposteihin
Yliopiston sähköpostissa hyvin monella näkyy lähettäjänä oletuksena oleva pitkä sähköpostimuoto, josta ei aina saa selvää, kuka lähettäjä on esim. etusukun(a)mappi.helsinki.fi. Jotta saat lähettäjäosoitteesi muotoon etunimi.sukunimi(a)helsinki.fi, tee seuraava juttu:

Kirjaudu webmailiin omilla tunnuksilla -> Yläpalkin ratas-kuvio -> Asetukset -> Yleiset asetukset -> Omat tiedot -> <Oletussähköpostiosoite, jota käytetään tämän profiilin kanssa>

Kirjoita "Oletussähköpostiosoite" -kenttään oma sähköpostisi muotoon etunimi.sukunimi(a)helsinki.fi. Tallenna asetukset. Valmis.

Samassa paikasta voit vielä asettaa lähettäjän nimen <Koko nimesi> -kohtaan, jolloin lähettäjä näkyy muodossa ”Etunimi Sukunimi” <etunimi.sukunimi(a)helsinki.fi>. Silloin viestin vastaanottajalle ei varmasti tule epäilystä siitä, keneltä viesti on peräisin!

Asetusten kautta voit myös parantaa käyttömukavuuttasi myös muilla asetuksilla. Kannattaa vilkaista.

Yleinen ohjeistus pääsykoetehtävän hakuun laitokselta
Pääsykoetöitä säilytetään SP10:n kellaritilassa arkistoituna vuosittain. Pääsykoetyöt haetaan vahtimestareiden kanssa kellaritilasta. Ryhmähaku tuntui keväällä 2012 toimivalta, koska kerralla sai monen työt etsittyä hyllyjen väleistä. Ja vahtimestaritkin pääsevät vähemmällä. Ainakin talossa kauemmin olleet vahtimestarit tietävät pääsykoetöiden hakutavan kellarista. Muista merkitä töiden yhteydessä olevaan listaan, kenen työ on haettu, ettei myöhemmin tule kyselyitä kadonneista töistä.

Laitoksella ei ole velvoitetta säilyttää pääsykoetöitä luvattua pidempään (hakukeväästä seuraavan vuoden syyskuussa töiden luovutus), joten toimi mieluiten syksyn aikana. Muistathan, että kirjalliset raportit jäävät laitokselle arkistoon, ja niitä ei anneta takaisin.

Joulutervehdys 2013
Tekstiilarit jatkoi vuonna 2013 linjaansa ja lähetti joulutervehdyksensä sähköisesti ja antoi joulukorttirahat hyväntekeväisyyteen. Järjestö lahjoitti 10 € MLL:n ja SPR:n Hyvä Joulumieli -keräykseen ja 10 € Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen hyväksi.


Joulutervehdys 2012
Edellisvuoden tapaan vuonna 2012 Tekstiilarit lahjoitti joulutervehdyksenään 20 € SPR:n Hyvä Joulumieli -keräykseen, joka auttaa kotimaan lapsiperheitä.Syyskokouskuulumisia ja hallitus 2013
Syyskokouksessa 28.11.2012 valittiin Tekstiilareille hallitus vuodelle 2013. Lisäksi kokouksessa hyväksyttiin talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2013 sekä hyväksyttiin sääntömuutoskorjaukset Patentti- ja rekisterihallitukseen.

Hallituksen kokoonpano 2013:
Liisa Vuolas (pj), Emmi Kalaniemi (1. vpj), Iina Ruuskanen (2. vpj), Heidi Mattila, Helena Hämäläinen, Henna Wright, Tiia Ojamaa, Juulia Mäkipää, Outi Lähetkangas, Iina Tainiola

Hallitukseen valittiin myös ensimmäistä kertaa varajäseniä:
Rheespu Purovaara, Essi Rajaniemi, Salla Seppänen, Meri Multanen

Haalarimerkkikilpailu 2012
Tekstiilarit julistaa keväisen haalarimerkkikilpailun alkaneeksi! Oletko sinä etsimämme merkkimestari? Jos olet haaveillut merkkisuunnittelijan tittelistä tai sinulla on pilkahtanut päässäsi hyvä idea tekstiilareiden merkiksi, niin ryhdy toimiin! Viimeinen palautuspäivä suunnitelmalle on sunnuntaina 15.4.2012. 

Kilpailun paras suunnitelma palkitaan 30 euron lahjakortilla Stockmannille, maineella ja kunnialla sekä ilmaismerkeillä. Muille mahdollisesti valituille suunnittelijoille annetaan maineen ja kunnian lisäksi tekstiilari-merkkejä. Paras suunnitelma valitaan äänestämällä viikon 16 aikana, ja sen perusteella hallitus tekee lopullisen päätöksen uudesta merkistä. Valittu merkki julkistetaan vappupiknikillä ja myyntiin se tulee ensi syksynä.

Vaatimukset merkille:
Merkissä tulee lukea jossakin kohtaa selkeästi Tekstiilarit ry (tai TEKSTIILARIT). Muita suoria vaatimuksia ei ole. Toivomme, että suunnitelma on värillinen. Merkkiä suunnitellessa kannattaa muistaa, että jos merkissä on tekstiä, se tulisi olla sen kokoista, että sen voi vielä brodeerata.

Merkin valmis koko tulee olemaan alle 10 x 10 cm, muoto suunnitelmasi mukaan. Kolmea tekstiilareiden aikaisempaa haalarimerkkiä voi tihrustaa sivupalkista vasemmalta.

Voit palauttaa suunnitelmasi/luonnoksesi osoitteeseen iina.tainiola(a)helsinki.fi (esim. .jpg tai .pdf) tai viedä sen paperisena Putiikin hallituskaappiin viestintävastaavan keltaiseen lokeroon. Kilpailuun ja merkkeihin liittyviä lisätietoja saat samasta osoitteesta. Ehdotus voi olla luonnosmainen tai täysin valmis suunnitelma. Kuvan ei tarvitse olla vektori. Paperille tehty piirros tai kuvankäsittelyllä toteutettu litteä kuva käy hyvin. Muista liittää mukaan omat tietosi, jotta tarvittaessa tavoitamme sinut.

Huomaathan, että osallistumalla kilpailuun annat Tekstiilarit ry:lle oikeuden käyttää suunnitelmaasi haalarimerkkien teettämiseen ja sen esittämiseen nettisivuillaan ja muissa tiedotteissaan nyt ja myöhemmin.Joulutervehdus 2011
Joulutervehdyksenään Tekstiilarit lahjoitti vuonna 2011 20 € SPR:n Hyvä Joulumieli -keräykseen, joka auttaa kotimaan lapsiperheitä.

Sääntömuutos
Tekstiilareiden sääntömuutos hyväksyttiin vuoden 2011 syyskokouksessa ja se tullee voimaan vuoden 2012 aikana. Pääasiassa sääntömuutos sisältää ajantasaistamista vanhoihin, 1990-luvulla hyväksyttyihin sääntöihin.